mbm förlag
International Rights


Berömda och glömda stockholmskvinnor
Hälften av alla som bott och verkat i Stockholm genom seklerna har varit kvinnor. Aurora von Königsmarck, Cajsa Warg, Alexandra Kollontaj, Laura Fitinghoff , Carin Göring, Selma Lagerlöf ... Berömda och glömda stockholmskvinnor är på samma gång kvinno- och stockholmshistoria. 

Vi möter Heliga Birgitta, dödsdömda hovdamen Magdalena Rudenschöld, meträssen Hedvig Taube, spåkvinnan Ulrica Arfvidsson, förmenta kungadottern Helga De la Brache, journalisten Wendela Hebbe, Frödingbeundraren med janusansikte Ida Bäckmann, läkaren Ada Nilsson, vicevärdinnan i Östermalms fattigkvarter Agnes Lagerstedt och över 150 andra berömda, glömda och, i några fall, ökända kvinnor.   

Boken har lästs över hela landet, och är en guldgruva för alla som är intresserade av kvinnors liv i gångna tider. Flera av biografierna berättar om kvinnor som man vanligen inte förknippar med Stockholm. Berömda och glömda stockholmskvinnor är rikt illustrerad och försedd med ett utförligt register. Kartor visar vägen till byggnader och platser så att man själv kan företa sju stockholmsvandringar.

 

 

Fil. mag. Lisbet Scheutz är auktoriserad Stockholmsguide. Den nya pocketutgåvan av Berömda och glömda stockholmskvinnor är uppdaterad och utökad, bl.a. med nya uppgifter om Selma Lagerlöf och med nya kvinnoporträtt.
   Besök gärna Lisbet Scheutz hemsida på adressen http://home.swipnet.se/scheutz.

Titel: Berömda och glömda stockholmskvinnor
Pocket, två olika omslag, 496 s.
ISBN 91-973725-3-6
Ca-pris 59 kr.


 
Du kan köpa Berömda och glömda stockholmskvinnor i din bokhandel, eller beställa från bl.a. Internetbokhandlarna nedan:
Klicka här för att gå till AdLibris
Klicka här för att gå till Bokus